Is het veilig om speelgoed buiten de EU te kopen?

  • Geplaatst op
  • Door Speelgoedheld.nl
  • 0
Is het veilig om speelgoed buiten de EU te kopen?

Is het veilig om speelgoed buiten de EU te bestellen? Dat en meer vertellen we u in ons blogartikel. Lees nu verder voor meer informatie over dit belangrijke onderwerp.

Nederlandse consumenten hebben (gelukkig) het recht om speelgoedartikelen buiten de EU aan te schaffen. Sommige Nederlanders geven echter de voorkeur aan het online winkelen binnen ons eigen land, maar toch zijn er ook heel wat Nederlanders die ervoor kiezen om buiten de EU hun producten aan te schaffen. Daarnaast wordt er heel wat speelgoed van Nederlandse webwinkels in het buitenland geproduceerd. Hoe weet u nu hoe of het speelgoed dat je aanschaft voldoet aan uw verwachtingen? Dat en meer vertellen we u in dit blogartikel.

Herken veilig speelgoed

Wanneer u een product online besteld wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat dit product veilig is. Gelukkig kunt u redelijk gemakkelijk herkennen of het speelgoed wat u heeft besteld veilig is. Veilig speelgoed is namelijk voorzien van een CE keurmerk. Dit betekent dat dit speelgoed getest én geschikt is voor de verkoop binnen de Europese Unie. De fabrikanten van dit speelgoed voldoen dan ook aan de strenge eisen die vanuit de Europese Unie zijn opgesteld. Voldoen fabrikanten niet aan deze eisen, dan mogen zij dit keurmerk niet voeren op hun producten.

Toch speelgoed buiten de EU bestellen?

Toch zien we in de praktijk dat er vaak voor wordt gekozen om producten buiten de EU te bestellen. Uit onze ervaring en verschillende onderzoeken is echter gebleken dat dit niet altijd raadzaam is. Zo heeft een gepubliceerd onderzoek bijvoorbeeld geconcludeerd dat er tot wel 200 keer de maximale toegestane waarde aan weekmiddel in bepaalde speelgoedproducten uit China zat. Weekmiddel is schadelijk voor kinderen en u wilt natuurlijk niet dat u kinderen schade oplopen door het speelgoed dat u heeft aangeschaft. Natuurlijk is het altijd mogelijk om dit risico te lopen, echter raden wij het van Speelgoedheld.nl absoluut niet aan.

Neppe keurmerken

Helaas zijn er ook heel wat buitenlandse fabrikanten die neppe keurmerken op hun producten voeren. Wij vragen u hier waakzaam op te zijn. Chinese fabrikanten zetten in sommige gevallen CE keurmerken op hun producten, echter staan deze in dit geval voor ‘China Export’ en dus niet voor ‘Conformité Européenne’ zoals de bedoeling is. Wilt u er zeker van zijn dat u hier niet mee te maken krijgt. Kies dan altijd voor een Nederlandse webshop, zoals Speelgoedheld.nl.

Bestellen bij Speelgoedheld.nl

Alle producten die wij aanbieden in onze webshop voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Onze producten worden zowel in het binnenland als in het buitenland gemaakt. Onze fabrikanten zijn dan ook gerenommeerde fabrikanten. Mocht u nu behoefte hebben aan meer informatie over onze producten is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Stel uw vraag via onze livechat of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij zullen uw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
}
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »