Checklist: Voorbereiden op het nieuwe schooljaar

  • Geplaatst op
  • Door Corné den Boef
  • 0
Checklist: Voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Het zonnetje buiten schijnt nog volop en de kinderen genieten nog even van een welverdiende vakantie. Maar toch wordt het alweer tijd om de voorbereidingen te treffen voor het komende schooljaar. Het zuiden van Nederland begint namelijk al weer op 19 augustus. Hoe bereidt u uw kinderen, maar ook uzelf voor op het nieuwe schooljaar? 

Controleer de schoolspullen

De meeste kinderen krijgen aan het eind van het nieuwe schooljaar een lijst mee met schoolartikelen die ze nodig hebben voor het volgende jaar. Gebruik deze lijst dan ook als handvat voor de aanschaf van nieuwe schoolspullen. Vaak zal je erachter komen dat je veel producten al ergens hebt liggen, maar zorg er in ieder geval voor dat je missende producten aanschaft. Zo weet je in ieder geval dat je kind zonder problemen kan beginnen aan het nieuwe en spannende schooljaar!

Breng school weer ter sprake

Vooral de wat jongere kinderen gaan volledig op in de vakantie en het kan dan nog weleens als een verassing komen als ze terug naar school moeten. Loopt de zomervakantie op haar einde? Breng school dan eens vaker ter sprake. Vraag bijvoorbeeld wie de nieuwe klasgenootjes van uw kind zijn of waar hij/zij het meeste zin in heeft tijdens het nieuwe schooljaar. Op deze manier kan u uw kind stimuleren voor de eerste schooldag.

Terug naar het schoolritme

Een verlengde van het onderdeel hierboven is dat u uw kind voor kan bereiden door het normale schoolritme aan te houden. De vakantie staat er natuurlijk om bekend dat kinderen langer uitslapen en later uit bed gaan. Ons advies is dan ook om de kinderen hiervan te laten genieten, maar begin een klein weekje van te voren met het aanhouden van het 'normale' schoolritme. Zo zal de ochtend van de eerste schooldag een stuk minder zwaar vallen.

Tradities

Sommige ouders maken gebruik van tradities tijdens de zomervakantie en sommigen ook niet. Toch denken wij bij Speelgoedheld dat het hebben van tradities tijdens de zomervakantie voor helderheid kan zorgen bij uw kinderen. Begin en eindig de zomervakantie bijvoorbeeld met een leuk uitje. Zo weet uw kind dat het weer tijd is om naar school te gaan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
}
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »